Nowinki technologiczne wkraczają również do pomieszczeń kuchennych, czego najlepszym dowodem mogą być elektronicznie sterowane piekarniki, zmywarki oraz inne sprzęty gospodarstwa domowego. Wśród nowoczesnych urządzeń kuchennych, które cieszą się na rynku coraz większym zainteresowaniem można wyszczególnić siekacze do mięsa. Solidnie wykonany siekacz (Victor) jest następcą tradycyjnych tłuczków, które znane są gospodyniom domowym już od najdawniejszych czasów. Siekacz (Victor) zaopatrzony jest w systemy bardzo ostrych ostrzy, które z bardzo dużą intensywnością uderzają w mięso, prowadząc do jego rozbicia. Dzięki zastosowaniu siekaczy przygotowanie kotletów schabowych jest działaniem zdecydowaniem szybszym i przede wszystkim bardziej komfortowym. Wykorzystanie tradycyjnego tłuczka wymagało użycia odpowiedniej ilości siły, a do tego uderzanie w mięso powodowało jego rozpryskiwanie. Dzięki dostępnym w sprzedaży siekaczom mięso można przygotować do smażenia w zdecydowanie szybszy i bardziej precyzyjny sposób.